Stroomstoring (3)

Door AtleX op vrijdag 14 december 2007 09:42 - Reacties (5)
Categorie: Algemeen, Views: 4.122

Nog steeds geen stroom, en na bijna 40 uur word ik het wel zat. Gelukkig hebben we inmiddels genoeg prik via een aggregaat zodat iig de kachel, een paar lampen en m'n modem werken. Dan kan ik vandaag nog wat werk verrichten in afwachting van het herstel van die hoogspanningskabels. Volgens Nu.nl gaat dat namelijk nog wel even duren.

De vaste telefoon hier heb ik ook weer aan de gang geholpen, ik VOIP via mijn Speedtouch 716 modem, maar mijn dial plan is samen met de firewall settings te groot om op te slaan, dus na elke reboot/cold boot van het ding moet ik die opnieuw invoeren. Normaal gesproken draait er op mijn server een scriptje die alles opnieuw instelt na een storing van het modem, maar mijn server zit nog steeds zonder stroom dus dat ging nu niet.

Ik heb al een klein lijstje gemaakt met wat ik zometeen moet controleren als er weer stroom is. Dan kunnen we zo snel mogelijk een claim indienen bij de verzekering. De inhoud van de koelkast en de vriezer staan er al op, maar volgens mij heeft onze home cinema set ook de geest gegeven. Er komt namelijk geen geluid meer uit en het display flikkert alleen maar een beetje. Een paar lampen zijn waarschijnlijk ook kapot, vlak voor de stroom uitviel gingen ze namelijk eerst heel fel branden na een paar keer geknipperd te hebben. Als ik met de bolletjes schud hoor ik het draadje ook rammelen, dus die zullen waarschijnlijk wel vervangen moeten worden.

Mini checklist in willekeurige volgorde:
  • Satelliet decoder
  • Digitenne decoder
  • Alle computers + mijn server + switch + WAP
  • Wekkers
  • Radio's
  • Koelkast + vriezer
  • Koffiezetapparaat
  • ...en nog een miljoen dingen die ik nu vergeten ben
Eerdere delen: #1 #2

Volgende: Stroomstoring (4) 12-'07 Stroomstoring (4)
Volgende: Stroomstoring (2) 12-'07 Stroomstoring (2)

Reacties


Door Tweakers user Xander, vrijdag 14 december 2007 17:27

...en nog een miljoen dingen die ik nu vergeten ben
TV's misschien? Neem aan dat je die hebt, als ik een satelliet en digitenne decoder zie staan in je lijstje... :+

Door Tweakers user AtleX, vrijdag 14 december 2007 18:07

Inmiddels hebben we onze TV en digitenne decoder ook aangesloten op het aggregaat, en die werken nog. De TV hoef ik dus niet toe te voegen aan mijn lijstje en de digitenne decoder kan ik weghalen. :)

Door Tweakers user PcDealer, zondag 27 december 2009 21:07

Waarom heb je EN Satelliet EN Digitenne?

Door Tweakers user AtleX, maandag 28 december 2009 09:34

Wij waren toen digitenne aan het proberen. Doordat er rond ons huis veel bomen staan konden we nooit fatsoenlijk tv kijken via satelliet. Digitenne werkt ook niet optimaal, maar wel beter.

Door Isa, woensdag 9 januari 2013 14:21

Zo zie je maar dat een aggregaat altijd handig is om achter de hand te houden, zeker als de stroom het een paar dagen laat afweten..

Reageren is niet meer mogelijk