En AtleX, waar heb jij gezeten?

Door AtleX op woensdag 11 maart 2009 11:25 - Reacties (15)
Categorieën: Algemeen, School, Views: 7.337

Het is sommige mensen misschien opgevallen dat het sinds mijn laatste post van 20 september 2008 ik niets meer heb geplaatst op mijn Tweakblog. Dat had een aantal redenen. :)

Als eerste, in augustus 2008 ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij LECTRIC die tot 21 januari 2009 heeft geduurd. Ik heb daar een keigave applicatie gemaakt met Silverlight, Sitecore en nog wat dingetjes. Deze applicatie is bedoeld als intern informatiesysteem waarmee informatie van verschillende bronnen binnen het bedrijf gebundeld kan worden. Het bedrijf heeft me hiervoor beloond met een 8,5, wat net te weinig is voor een cum laude aantekening op mijn diploma. Daarvoor is een 8 als eindcijfer noodzakelijk en ik heb een 7,94. :( Daarnaast was ik samen met mijn afstudeerpartner ook nog genomineerd voor een scriptieprijs maar door een schitterend staaltje vriendjespolitiek ging die helaas aan onze neus voorbij. Op 12 februari heb ik mijn diploma opgehaald en sindsdien ben ik officieel een afgestudeerd Software Engineer met de nogal gare titel "Bachelor of ICT".

En toen, klaar met school. *O* En dan gaan solliciteren terwijl zowat elk bedrijf er vast van overtuigd is dat ze elk moment failliet kunnen gaan. Bij CapGemini kwam ik door de hele selectieprocedure heen, maar helaas mochten ze me geen aanbod doen vanwege de personeelsstop. :( Uiteindelijk ben ik via een heel prettig werving & selectiebureau bij een aantal bedrijven op gesprek geweest, drie daarvan hebben me een aanbod gedaan en uiteindelijk heb ik voor The Competence Group gekozen. Per 16 maart 2009 begin ik daar als Junior Ontwikkelaar. :)

Maar ja, IJsselstein is voor mij met het openbaar vervoer niet fatsoenlijk te bereiken dus toen mocht ik op zoek naar een auto. Gezien de afstanden die ik ga rijden zocht ik een zuinige en betrouwbare auto met niet teveel kilometers gereden. Na een paar dagen flink zoeken op Autotrack, Autotrader en nog meer van dat soort sites heb ik wat proefritjes gemaakt en uiteindelijk een auto gekocht:
http://tweakers.net/ext/f/nr5uamVgpQ8tFYBdehPrbwSW/full.jpg
Het is een Toyota Yaris 1.3 VVT-I Linea Sol. Het luxe model, dus met airco, centrale deurvergrendeling, radio/CD-speler, electrische ramen, bodykit, lichtmetalen velgen en er stond nog geen 49000 kilometer op de teller toen ik 'm kocht. :)

Conclusie, ik ben best druk geweest de laatste tijd. :)

Volgende: T.net Photo Poster 2 08-'09 T.net Photo Poster 2
Volgende: Hobbyisten zijn rechtenloos? 09-'08 Hobbyisten zijn rechtenloos?

ReactiesDoor Tweakers user t-x-m, woensdag 11 maart 2009 11:37

Gefeliciteerd! :)
Kon je niet bij je afstudeer bedrijf terecht?

Door Tweakers user Sjonson, woensdag 11 maart 2009 11:38

Ah leuk, ik wens je veel plezier bij TCG. Ik heb daar nog een stage gelopen twee jaar geleden. Die McDonalds was een disaster toen der tijd, elke week daar eten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 maart 2009 11:41]


Door Tweakers user AtleX, woensdag 11 maart 2009 11:44

@t-x-m: Er waren 4 afstudeerders bij LECTRIC, 3 hebben er gesolliciteerd, mij hebben ze een baan aangeboden en uiteindelijk werkt er geen enkele voormalig afstudeerder. :P We kwamen er bij de onderhandelingen gewoon niet uit. :)

@Sjonson: Een Mac in de buurt is wel handig als ik moet overwerken. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 maart 2009 11:52]


Door Tweakers user Yuri de Jager, woensdag 11 maart 2009 12:05

Gefeliciteerd met je baan. Toch inderdaad niet zo makkelijk als beginner in deze tijd. En natuurlijk met je eerste auto. Je vergeet nooit meer je eerste auto! Ik kan me nog goed mijn Peugeot 205 herinneren, het blijft altijd een soort oude liefde *zwijmel*....

Mag ik je ook wijzen op dit handige hoekje op het forum, er staat veel handige info:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/25

Door Tweakers user Luuk1983, woensdag 11 maart 2009 15:20

Gefeliciteerd met je afstuderen en je baan! Ik heb zelf een paar jaar geleden nog bijna bij Lectric gewerkt. Ik kreeg toen een baan aangeboden (wel na zelf gesolliciteerd te hebben ;)) bij Lectric en bij een bedrijf in Nijmegen. En hoewel het bedrijf in Nijmegen een stuk kleiner is, is het voor mij ook een stuk dichterbij dan Zaltbommel.

We werken hier overigens ook met Sitecore en ik heb in de tussentijd mijn 5.3 en 6.0 certificaten. Een mooi product als je het mij vraagt. Wat vond jij van Sitecore??

Door Tweakers user AtleX, woensdag 11 maart 2009 15:54

@Luuk1983: Sitecore werkt best leuk, maar de interface is traaag. :X Daarnaast is het constant moeten reloaden van de application pool nogal vermoeiend, maar dat is meer een ASP.net/IIS limitatie. Ook denk ik dat je Sitecore meer als platform dan als CMS moet zien, want het kan veel meer dan simpelweg wat content beheren. Ik heb er een heel plug-in systeem onder gehangen wat data uit externe datasources trekt en in Sitecore opslaat en dat kan prima zonder heel Sitecore te moeten verbouwen. :)

Door Tweakers user 7ven, woensdag 11 maart 2009 18:23

Je bent uiteraard ook gewoon ingenieur geworden met de afkorting ing.

Door Tweakers user dvdheiden, donderdag 12 maart 2009 09:11

Gefeliciteerd met je afstuderen, alleen een Toyota Yaris is NOT DONE! ;)

Door Tweakers user AtleX, donderdag 12 maart 2009 10:01

Ik rijd liever in een comfortabele auto met een pittig motortje en weinig kilometers erop dan in een afgetrapt lijk. Mij interesseert het niets dat anderen een Yaris een bejaardenbak vinden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 12 maart 2009 12:40]


Door Tweakers user FiXeR.nl, donderdag 12 maart 2009 11:19

Het is inderdaad een bejaardenbak. Maarrrr, volgens mij als je hem iets verlaagd en wat grotere velgjes ondergooit is hij al een stuk minder bejaard :) Zo met die mist lichten is het opzich al een best nette vlot uitziende auto.

Door Tweakers user Motrax, donderdag 12 maart 2009 11:37

AtleX: Feli!

Welkom in de wereld van volwassenen :+

Door Tweakers user holoX, maandag 16 maart 2009 10:12

Is het aan de Software Engineering kant van de ICT niet zo dat je ook overal een leasebak erbij krijgt zoals aan de beheerkant?

In ieder geval succes met je nieuwe baan!

[Reactie gewijzigd op maandag 16 maart 2009 14:49]


Door Tweakers user mOrPhie, maandag 16 maart 2009 13:58

Cum Laude aantekening voor een Bachelor titel? Sinds wanneer is dat?

* mOrPhie zou voor Cum Laude in aanmerking komen volgens jouw stelling

:)

[Reactie gewijzigd op maandag 16 maart 2009 13:58]


Door Tweakers user Prx, maandag 16 maart 2009 15:22

Gefeliciteerd met de aanstelling!

@mOrPhie
Ik denk dat dit dan per opleiding verschillend is. Ik ben afgelopen dinsdag afgestudeerd en heb dit Cum Laude behaald, op de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. De eisen hiervoor verschillen dus nogal vaak. Zo is het bij Fontys Informatica verplicht:
- Géén enkel vak/project afgesloten te hebben met een cijfer lager dan 7
- Het gemiddelde van alle vakken/projecten uit de hoofdfase moet een 8.0 of hoger zijn (naar weging)
- De student dient zijn afstudeerstage te hebben afgesloten met een 8.0 of hoger

Reageren is niet meer mogelijk