T.net Photo Poster 2

Door AtleX op woensdag 5 augustus 2009 19:43 - Reacties (15)
Categorieën: Development & code, T.net, Tools, Views: 7.702

Veel (oud-)abonnee's zijn wel bekend met T.net Photo Poster. Die tool heb ik 2 jaar geleden geschreven omdat ik toen 207 foto's van de AutoRAI moest uploaden naar mijn fotoalbum bij T.net. Het standaard uploadformulier van Tweakers.net staat namelijk maar 8 afbeeldingen tegelijk toe, en dan 207 foto's uploaden duurt nogal lang. Uiteindelijk is het programma het behoorlijk uit z'n jasje gegroeid door het toevoegen van nieuwe features.

De eerste versie was bijvoorbeeld nogal spartaans, zonder inlogmogelijkheid en folderbrowser:

Gelukkig was er vanuit het ABO-forum wel wat belangstelling en dus bouwde ik al snel een wat fatsoenlijkere manier in om een folder te selecteren:
http://tweakers.net/ext/f/3f6e3459ed25bfd11045bf6c13b5ebd7/thumb.png

Het elke keer kopiëren van mijn sessie ID was ik snel zat, dus in een paar verloren uurtjes heb ik er toen nog een loginmogelijkheid in gebakken:
http://tweakers.net/ext/f/8fb40f3e1a575db7941f9fa5d036c07a/thumb.png

Helaas begon mijn bij elkaar geharkte applicatie toen al uit z'n voegen te barsten. Het was immers nooit bedoeld om zoveel dingen te gaan doen. Afgezien van een preview en een resize mogelijkheid is er de laatste tijd dan ook weinig maar aan gebeurd.
http://tweakers.net/ext/f/23DYmoVR2urWJYQFRwTALCG5/thumb.png


Die stilte kwam onder andere door door mijn afstuderen en het beginnen bij mijn eerste fulltime baan. Inmiddels ben ik een halfjaar fulltime software developer en heb ik weer wat tijd voor hobbyprojectjes.

Eén van de eerste dingen die ik heb opgepakt is een nieuwe versie van T.net Photo Poster. Eentje met dit keer een duidelijke featurelist en minder gehaaste ontwikkeling om een fatsoenlijke basis te kunnen bouwen. Daarom ben ik begonnen met een beknopt eisenlijstje:
 • Foto-management
  • Foto's uploaden
  • Foto's verwijderen
  • Foto's verplaatsen tussen mappen
  • Eigenschappen van foto's (naam bijvoorbeeld) beheren
  • Directories aanmaken
  • Directories verwijderen
  • Directories verplaatsen
 • Resizable interface
 • Multi-threaded vanaf het begin, niet later erin hacken zoals bij TPP1
 • Gedeeltelijk open-source
 • Mogelijkheid om vanaf een USB-stick te kunnen draaien
Heel ambitieus gesteld moet dit een applicatie worden waarmee je het complete fotoalbum kunt beheren. :) Na het vaststellen van deze eisen ben ik begonnen met het ontwerp en wat proof-of-concepts om een technisch ontwerp te kunnen maken. Eén van deze concepten bevat een ruwe versie van de interface:
http://tweakers.net/ext/f/zRrWkqlCFawCzLqQGkP9J4zG/thumb.jpg


Deze week heb ik de stap genomen om de benodigde SVN-repositories op mijn SVN-server in te richten en al geschreven code daarin te plaatsen. Een gedeelte van de source wordt min of meer opensource en zal te zijner tijd read-only te benaderen zijn voor het grote publiek en natuurlijk ook nog writable voor de mensen die eraan mee willen helpen.

Ik ben van plan om regelmatig updates te posten, onder andere over de technische vraagstukken die ik tegenkom en de oplossingen die ik daarbij heb gekozen. Dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om jullie op de hoogte te houden van de voortgang van de ontwikkeling. :) Meteen zal ik de vraag voorzijn: Het is klaar wanneer ik het af vind, er is geen roadmap en ik werk eraan wanneer ik tijd en zin heb. ;) In principe hoop ik zo rond halverwege september een bèta te kunnen aanbieden. :)

Volgende: Negeer de 'vervuiling'! 08-'09 Negeer de 'vervuiling'!
Volgende: En AtleX, waar heb jij gezeten? 03-'09 En AtleX, waar heb jij gezeten?

Reacties


Door Tweakers user evleerdam, woensdag 5 augustus 2009 19:10

Kijk, daar hebben we wat aan!

Heb afgelopen jaar de t.net photo poster met plezier gebruikt, hij was simpel te gebruiken, maar helaas moest je voor een aantal dingen nog naar de site toe. Als jij dit kan verbeteren: hulde _/-\o_

Door Tweakers user Wiethoofd, woensdag 5 augustus 2009 19:10

_/-\o_ En natuurlijk het ABO-only feedback topic: T.Net Photo Poster

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 augustus 2009 19:11]


Door Tweakers user Trinsec, woensdag 5 augustus 2009 20:53

Oh, dit ziet er interessant uit. Dit wil ik later zeker ook eens proberen. :)

Door Tweakers user siepeltjuh, woensdag 5 augustus 2009 23:25

Vanwaar gedeeltelijk opensource, ik ben nog aanhanger van het een, nog van het ander, dus daar gaat het niet om, maar waarom gedeeltelijk?

Bedoel je dan sommige stukken code wel en sommige niet of opensource in de variant van toch wat kleine restricties in gebruik/copyright?

Door Tweakers user himlims_, donderdag 6 augustus 2009 00:17

super, je tooltje zou opgenomen moeten worden op de frontpage ergens !!

Door Tweakers user filenox, donderdag 6 augustus 2009 00:18

respect dat je zo'n dingen wilt/kunt maken & dan ook nog met ons wilt delen :) _/-\o_

Door Tweakers user Ywa, donderdag 6 augustus 2009 08:03

Ik heb weinig aan je tooltje. Maar het is mooi om te zien dat je je tool open-source wilt gaan maken. :)

Nog succes ermee.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 augustus 2009 08:04]


Door Tweakers user AtleX, donderdag 6 augustus 2009 08:08

@Siepeltjuh: De library voor de communicatie met Tweakers.net wordt onder een open-source licentie uitgebracht zodat in principe iedereen applicaties ermee kan gaan ontwikkelen en de library uitbreiden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 augustus 2009 08:25]


Door medeTweakerTest, donderdag 6 augustus 2009 21:51

Leuk tooltje


Door Tweakers user Deathraven, woensdag 2 september 2009 10:57

Jammer dat je niet alles open source maakt. Ik denk dat er best wel wat devvers zijn onder de tweakers community die wel wat willen mee proggen.

* Deathraven biedt zich iig aan.

Door Tweakers user AtleX, woensdag 2 september 2009 12:56

Ik gebruik wat libraries van mezelf die ik niet open-source wil maken en daarnaast zitten op een aantal onderdelen gewoon een copyright van T.net dus ook al zou ik het willen ik mag dat niet open-source verspreiden.

En bedankt voor je aanbod, maar zo te zien beschik je niet over een fotoalbum dus dan wordt het nogal lastig om eraan te ontwikkelen. :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 2 september 2009 12:57]


Door Tweakers user himlims_, maandag 1 maart 2010 11:55

nofi; maar waarom hou jij het foto-poster-feedback topic 'achter de schermen' ?

Door Tweakers user AtleX, maandag 1 maart 2010 12:59

Dat doe ik niet, maar historisch gezien is dit een ABO-tooltje en dus staat 't topic in /63. Toen was de karmastore er immers nog niet. Je kan nitrox_infinity eens aanschieten om te vragen of 't topic verplaatst wordt.

Door Tweakers user krvabo, donderdag 11 maart 2010 22:02

Ah nice.

Ik als oud-abo'er (niet meer sinds het vervallen van full abo) heb het meer spartaanse tooltje nog gebruikt :P

Mooi dat je hier tijd in wilt stoppen! :)

Reageren is niet meer mogelijk