MDA Touch White

Door AtleX op zaterdag 5 januari 2008 11:53 - Reacties (14)
Categorie: Gadgets, Views: 14.584

Sinds donderdag 3 januari ben ik de eigenaar van een MDA Touch White. In principe gewoon de HTC Touch Enhanced maar dan met een T-Mobile smaakje. Het is mijn eerste pocket PC, dus het is allemaal een beetje wennen voor mij maar tot nu toe bevalt het goed. :)

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe telefoon besloot ik al snel dat het een Windows Mobile based dingetje moest worden. Ik wilde weleens kennis maken met het platform, en als programmeur wil ik natuurlijk ook weleens kijken of ik er wat software voor in elkaar kan draaien. :P

In de zomer van 2007 kwamen de reviews van de HTC Touch online, en meteen was ik verkocht. Klein, vol features, mooi uiterlijk en natuurlijk Windows Mobile 6 Professional. Toen begin december de Touch Enhanced, met een fatsoenlijkere hoeveelheid geheugen, beschikbaar kwam besloot ik dat het die moest worden, en op 20 december 2007 heb ik 'm besteld.
http://tweakers.net/ext/f/l1B2cvxPakuMhPA7ATwHLzyH/thumb.jpg

Helaas heeft T-Mobile besloten om de mooie doos van de HTC Touch te vervangen door hun eigen nogal onhandige doos, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb meteen de telefoon in elkaar gezet, en op de powerknop gedrukt. Na een korte wizard (tik hier, tik daar, vul dat in) was ik up 'n running. Meteen waren er 2 dingen die me opvielen, de grootte en het gewicht. De Touch is korter, dunner en lichter dan mijn oude Nokia 6233!
http://tweakers.net/ext/f/e8d6M5YXyjHKff8KUjyAtbVA/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/40L78wh7gVve9pfzUzXCFmCc/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/0PKFqHsLUyt49lgqYGHU4Jg4/thumb.jpg
Natuurlijk is hij wel wat breder, maar dat voorkom je niet. Ook heb ik liever dit grote scherm dan een klein scherm met een toetsenbord. Het niet aanwezig zijn van een echt toetsenbord is namelijk niet echt een gemis wat mij betreft. Ik heb bijna direct TouchPal geïnstalleerd en daarmee kan ik prima met mijn vingers typen.

Het scherm is erg prettig, het is helder en scherp en goed afleesbaar. Doordat het niet zoals bij andere pocket PC's verzonken ligt kan je er zelfs in de hoeken goed bij met je vingers. Het reageert goed op zowel de stylus als op vingers, zelfs met de screenprotector erop.

De laatste dagen ben ik bezig geweest om 'm een beetje te customizen. Zo heb ik het All Black theme geïnstalleerd om van dat lelijke T-Mobile thema af te zijn, en heb ik battery status erop staan om 'm te kunnen underclocken. Ook heb ik WM5Torage erop gezet voor de MSD functionaliteit. Daarnaast nog NoGPRS om m'n GPRS verbinding te disablen en nu ga ik kijken of ik zelf wat software ervoor kan maken. :)

Volgende: Contacten kopiëren van Nokia naar Windows Mobile 6 01-'08 Contacten kopiëren van Nokia naar Windows Mobile 6
Volgende: Grote bedrijven... 01-'08 Grote bedrijven...

Reacties


Door Tweakers user DaannO, zaterdag 5 januari 2008 14:13

Coo! Ik ben benieuwd met wat voor software je komt aanzetten :)

Door Tweakers user Muthas, zondag 6 januari 2008 21:18

Oe, zo'n witte is ook wel naice :)

Door Sanne, woensdag 22 oktober 2008 18:46

Ik heb ook de MDA Touch White, tevreden mee, maar jammer dat ie niet (zoals zelfs een heel oude Samsung van me) verschillende talen heeft, met name Grieks. Of kan ik die tekentjes nou gewoon niet vinden?!

Door Tweakers user AtleX, woensdag 22 oktober 2008 22:28

Andere character sets als Windows-1252 zul je volgens mij niet vinden. Cyrillische, Arabische en andere tekens staan er volgens mij niet op, en dat is inderdaad soms een nadeel.

Door Annemarie, dinsdag 14 april 2009 13:00

Sinds oktober 2008 ben ik ook in het bezit van een touch white. Nu begin mijn frame op verschillende plaatsen te scheuren. Is dit probleem bij jou ook bekend?
Zo niet bij wie wel?

Door Tweakers user AtleX, dinsdag 14 april 2009 18:14

Ja, er zitten verschillende scheuren in het plastic. Het lijkt wel of de White hier meer last van heeft dan de groene en zwarte modellen, want daarvan ken ik er niet eentje die ook deze scheurtjes heeft.

Door Melanie, vrijdag 17 april 2009 18:37

Hallo,

Het is alweer een tijdje geleden dat je deze blog schreef, maar ik vond hem toevallig net via Google.
Ik heb ook de MDA Touch White, nu pas 8 maanden maar ik wordt er helemaal gek van. Hij heeft vanaf dag 1 geen verbinding kunnen maken met mijn computer en moet hem elke nacht opladen (ik kan dus niet weg zonder mijn oplader!). Nu sinds anderhalve maand loopt hij elke dag vast, waardoor ik hem iets van 18x op een dag moet resetten of uitzetten.
Was eigenlijk benieuwd of jij hier ookal last van heb, want dit vind ik een beetje raar. Binnenkort maar even naar de T-mobile winkel!

Laat het me weten op mijn hyves of via de mail,
Liefs,
Melanie.

Door addi, woensdag 8 juli 2009 15:02

hee ik heb een vraagje,, is tocuhpal gratis om te downloaden of kost dat wat??
graag antwoorden via deze site,,
xx addi :>

Door Tweakers user AtleX, woensdag 8 juli 2009 15:24

TouchPal is gratis. :) Tenminste, toen ik het nog gebruikte (ik heb inmiddels een Touch Diamond) nog wel.

[edit]
Ik zie net dat het nu 13 dollar kost. Aangezien het een geweldig stukje software is zou ik dat er nog wel voor over hebben. :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 juli 2009 15:25]


Door addi, donderdag 9 juli 2009 14:29

bedankt atleX,
ik heb touchpal nu gedownload met het dutchpak erbij,
het was gratis en ik ben er erg tevreden over

bedankt xx addi :>

Door farr, zaterdag 22 augustus 2009 20:32

hallo,
ik heb een vraagje
hopelijk kan je hem beantwoorden
als ik liedjes van mijn computer naar mijn mda kopiieer komen ze elke keer in audiobeheer terecht en kan ik ze niet verwijderen of doorsturen hoe krijg ik ze in mijn documenten bij de map muziek??
ik hoop dat je me helpen kan
gr,
far

Door addi, donderdag 1 oktober 2009 17:43

hee far je kunt je liedjes verwijderen/ doorsturen als je het via verkenner doet,, je moet even zoeken waar jou apparaat het opslaat,,
ik heb ook nog een vraagje, ik krijg bij touchpall de hele tijd dat het is verlopen (het was een proefpakket) dan vragen ze of ik purchase wil doen, als ik dan op ja druk moet ik een promotional code invoeren, maar die kan ik nergens vinden.. kan iemand mij helpen
gr addi

Door jea, zondag 8 november 2009 19:13

ik heb een vraagje hoeveel kost de telefoon Mda touch in het wit?dus de bedrag niet in abonnement maar prepaid

Door Tweakers user AtleX, zondag 8 november 2009 21:03

Ik zou nu niet meer voor zo'n oud toestel gaan. Het model is inmiddels bijna 2,5 jaar oud en dat merk je toch wel qua traagheid, verouderd OS (WM 6.0), camera-kwaliteit, etc. Maar als je 'm toch perse wilt kan je 'm al voor zo'n 150 euro kopen in Nederland. Op zich is dat wel weer een spotprijsje voor een complete smartphone.

Reageren is niet meer mogelijk