Spam

Door AtleX op donderdag 7 februari 2008 19:43 - Reacties (13)
Categorieën: Algemeen, T.net, Views: 5.631

Iedereen schijnt er last van te hebben, het is de plaag van het moment: Spam. Volgens schattingen is 80 tot 95% van al het emailverkeer spam. Als ik op de server kijk waar mijn website gehost is zie ik dat er vandaag 20368 emails op binnen gekomen zijn, daarvan zijn er slechts 1935 als non-spam aangemerkt.

Gelukkig ben ik er tot nu aardig van verschoont gebleven, mijn hoster heeft een geweldig spamfilter genaamd CanIt wat zo ongeveer alle spam tegenhoud. De laatste 7 dagen zijn er 415 mailtjes voor mij binnengekomen, daarvan zijn er 28 doorgelaten, en 14 zijn er twijfelachtig.

Natuurlijk kwam ik verder op internet weleens wat tegen, spam is immers niet beperkt tot email. Zo zie ik op GoT weleens wat voorbij komen, maar over het algemeen valt het mee. In de besloten fora als de Huiskamer & ABO was het al helemaal nooit aan de orde. Tot nu.

Peak-IT, een detacheerder voor ICT-ers, heeft Tweakers ontdekt en vind vooral de Tweakblogs een leuke plaats om te spammen. Met posts als de inmiddels verwijderde "Oh, ik vind het zo geweldig leuk bij Peak-IT" spam bezorgden ze zich al wat negatieve aandacht in ABO, waardoor hun blog werd gesloten.

Vandaag heeft MC2008 zich geregistreerd, en omdat hij het na 0 posts op de FP of op GoT zo leuk vind hier heeft hij ook maar meteen een full abo genomen. Tof toch? Zeker als je bij Peak-IT werkt, dan kan je namelijk leuk nog een paar spam postjes maken. Nu niet over de ervaringen van het personeel over hoe leuk het is bij Peak-IT, nee dat mocht immers niet meer. Nu doet MC2008 ons in eigen persoon vertellen hoe leuk het is bij Peak-IT, je krijgt er namelijk keigave presentaties. :')

Natuurlijk is MC2008 een beetje lui, want 17:26 uur en 17:28 uur vallen immers na werktijd en dus schrijft hij niet zelf een tekstje. Nee, hij kopieert ze van de site van zijn werkgever. En nog slecht ook.

Kijk maar eens naar deze post:
http://tweakers.net/ext/f/6vhB1GJWOxbNxB8D1JfentBR/thumb.png
Die tekst vertoond akelig veel overeenkomsten met een nieuwsberichtje op de Peak-IT site:
http://tweakers.net/ext/f/XUXr6lTwZ14vFBmLCnsBF84u/thumb.png

De andere post, Windows 2008 seminar, is ook weer een leuk staaltje copy/pasten:
http://tweakers.net/ext/f/EWMFudOHjwTjJC7DQeHrmIN7/thumb.png
Dat komt overeen met alweer een nieuwsbericht bij Peak-IT:
http://tweakers.net/ext/f/e1cfjKqqpcWNwI0Ifzx1yY6b/thumb.png

Voor zover ik weet heeft Tweakers.net een heleboel advertentiemogelijkheden, je hoeft alleen maar even contact op te nemen. Voor elk wat wils zeg maar, en voor een bedrijf als Peak-IT moet een leuk bannertje wel te betalen zijn. Als ze genoeg betalen kunnen ze zelfs een tijdelijk subforum krijgen, zoals PS3 een jaar geleden. Dat leverde best leuke discussies op, binnen en buiten dat subforum. En met het geld dat er binnenkomt kan T.net weer leuke dingen doen.

Het voorkomt in ieder geval de imagoschade door het gespam dat ze nu doen, al besparen ze nu wel geld. Want zeg nu zelf. €29,50 voor een heel jaar T.net full abonnee zijn is natuurlijk nog minder dan een een paar duizend euro voor een banner.

Naar mijn bescheiden mening is de handelswijze van Peak-IT naast niet netjes ook nog eens ontzettend dom. Na het al een keer sluiten van hun Tweakblog proberen ze het gewoon nog een keer, terwijl ze hadden kunnen weten dat een community als GoT een gloeiende hekel heeft aan spam en een groot collectief geheugen heeft en dus dit soort misstappen niet snel vergeet. Ik hoop dat ze er nu eens van leren.

Samen met King Louie's post over z'n auto zorgt deze blogpost er wel voor dat de spam van Peak-IT al onderaan de tracker staat op de FP. Een niet geheel ongewenst bijeffect zal ik maar zeggen. :+

Volgende: Spam (2) 02-'08 Spam (2)
Volgende: Tweakblog.stats (2) 02-'08 Tweakblog.stats (2)

Reacties


Door Tweakers user Geckoo, donderdag 7 februari 2008 20:18

Vind het jammer dat ze op deze manier de aandacht op zich vestigen. is niet het toonbeeld van goede marketing/recruting.
en ook leuk dat jou dat weer opvalt :D :)

Door Tweakers user Dekaasboer, donderdag 7 februari 2008 20:51

Wat ongeloofelijk amateuristisch. Het zegt wel wat als je je personneel met dit soort dingen aan het werk zet in plaats van op de normale manier geld verdienen.

Hoeveel geld zou het aan uurlonen/ bedrijfswinst kosten om dit soort dingen te doen. Blijkbaar zitten ze daar een beetje met de duimen te draaien anders hadden ze het wel te druk.

Moge een bedrijf zoals dit maar snel over de kop gaan. (en het personeel werk met voldoening krijgen)

Door Tweakers user MAX3400, donderdag 7 februari 2008 20:57

He AtleX, leuk geschreven stukje. Helaas, no offence Peak-IT, zijn de Tweakblogs die als spam worden aangemerkt ongeveer van dezelfde strekking als de rest van hun gedachtengoed: als je het niet wil horen, dan dringen we je het wel op.

Al met al is de tracker nu weer verschoond van ze en kan ik met een gerust hart echt eens een handje leggen aan mijn MCSE-2008 certificering ipv commentaar leveren aan hun adres. ;-)

Door Tweakers user TeeDee, donderdag 7 februari 2008 20:59

Had nog nooit van dat bedrijf gehoord voor het eerste 'spam' incident. Zegt genoeg imo. (over mij of over hun ;))

Door Tweakers user VVVJeroen, donderdag 7 februari 2008 21:19

Ik vind het wel een goede grap, ze gaan hier spammen en denken vervolgens dat mensen hun spullen zullen kopen :').
Ik dacht dat spam spullen juist verkochten omdat ze moeilijk verkrijgbaar waren en in spam heel makkelijk (ik bedoel als je een keer viagra wil proberen en dit zit iedere keer in je mailbox....), maar ach zo kan je ook de aandacht op je vestigen, ik betwijfel alleen of de mensen hier er in zullen trappen....

Door Tweakers user Joshua, donderdag 7 februari 2008 21:46

Ze hebben wel bereikt wat ze willen en dat is dat we over ze praten. (er zullen vast wel mensen zijn die zoiets hebben van: laten we eens een kijkje nemen)

Door Tweakers user pat42, donderdag 7 februari 2008 22:23

Goed gezien inderdaad. Ik hoop dat ze dit soort sluikreclame hard aanpakken. Erg professioneel komt peak-IT op deze manier niet over. Het probleem is dat wanneer er alleen al aandacht aan het bedrijf wordt besteed, het ze een grotere naamsbekendheid oplevert (waar het ze waarschijnlijk deels om te doen is). Dus hard afstraffen dit soort zaken als het aan mij ligt.

Door Tweakers user Jism, vrijdag 8 februari 2008 08:44

Weet je zeker dat je zelf niet een werknemer van Peak-it bent ? :+

En ja, spam is gewoon vervelend. Van de 150 mailtjes per dag gaat er gemiddeld 70% van direct naar de spamfolder, en zo nu en dan komt er helaas ook een legitiem mailtje bij. Preventief ruimen, en zorgen dat je ook je info@domeinnaam.com ( ;) ) uit google haalt.

Spammers werken met harvest-tools, die het web afstruinen naar emails om die vervolgens te spammen. :)

Door Tweakers user AtleX, vrijdag 8 februari 2008 08:56

@lism: nee, ik ben nog gewoon fulltime student. :) En als ik bij Peak-IT zou werken zou ik het intern aankaarten en het niet op een publiek weblog neerzetten.

Door Tweakers user VVVJeroen, vrijdag 8 februari 2008 20:00

Nou mensen, hij heeft iets meer dan een uur geleden weer een nieuw berichtje geplaatst:
http://peak-it.tweakblogs...en-studie-combineren.html
Ik heb even zitten googlen en nee ik kan hem niet vinden! (afgezien van de blog zelf, lang leve de snelheid van de zoekmachien)
Maar, hij is het nog niet helemaal gewend, als je zijn spellings fouten ziet..
Zo heeft hij *Naar een jaar volledig gewerkt te hebben* door een zure appel moeten heen bijten en hij heeft in de schoolbanken plaatsgenomen...


Door Tweakers user Domokoen, zaterdag 9 februari 2008 14:19

Kan die blog niet uitgeschakeld worden voor syndicatie op de voorpagina? Iedere keer dat ik op T.net kom zie ik'm staan...

Door Tweakers user Bram1337, zaterdag 9 februari 2008 19:16

Peak-IT heeft wel goede posters met lekkere meiden, heb er een op mijn kamer. ;) Ga maar eens na..

Reageren is niet meer mogelijk