Spam (2)

Door AtleX op zondag 10 februari 2008 11:24 - Reacties (7)
Categorieën: Algemeen, T.net, Views: 6.048

Na mijn vorige post over de spam van Peak-IT, is de strategie nogal veranderd van de spammer. Alle oude posts zijn verwijderd (er staan screenies in mijn vorige post), en de reactie mogelijkheid is uitgeschakeld. Blijkbaar zijn ze toch een beetje bang voor negatieve kritiek.

De Tweakblog gaat op korte termijn iig niet verwijderd worden volgens een post van Daniël in ABO. De 2 posts over de seminars waren namelijk minder wervend dan de oude verwijderde "ervaringen van.." posts. Volgens Daniël is het negeren van die blog gewoon beter, waar ik het in zekere zin wel mee eens ben. MC2008 ziet vanzelf wel in dat het geen nut heeft om op deze manier mensen te werven.

Wat denkwerk van een oplettende ABO-er en een verspreking van iemand heeft trouwens tot het vermoeden geleid dat MC2008 de algemeen directeur van Peak-IT is, Maarten Cobelens. Volgens mij gaat er iets niet helemaal goed met een bedrijf als de algemeen directeur moet gaan spammen om personeel te werven. Hij kan beter z'n HR personeel naar vakbeurzen sturen, maar ja, dat kost natuurlijk meer geld dan zo'n Tweakblog. Ik ben in ieder geval nog benieuwd welke posts er verder nog van 'zijn' hand verschijnen.

Volgende: Resetting the Audiosurf Demo 03-'08 Resetting the Audiosurf Demo
Volgende: Spam 02-'08 Spam

Reacties


Door Tweakers user endless, zondag 10 februari 2008 14:20

Moet er niet gechecked worden of deze gebruiker niet nog een account heeft?
Want het lijkt mij sterk dat ie alleen met dit account op t.net komt..

Door Tweakers user Dekaasboer, zondag 10 februari 2008 15:11

Jaren geleden een tijdelijke ban gekregen voor minder. Okee, dit is een betalend lid. En je hebt vrijheid van meningsuiting. Maar ongewenst en onbetaald reclame maken valt daar niet echt onder.

Door Tweakers user punisher007, zondag 10 februari 2008 17:25

Ik check eigenlijk bijna nooit blogs maare dat Peak IT gespam viel mij zelfs op. Maja ik hoop dat het niveau van de algemene tweakers sowieso toch wel wat hoger is zodat er niemand hier serieus op in zal gaan :)

Door Tweakers user dlmh, maandag 11 februari 2008 08:40

En dit noem jij negeren? ;) Volgens mij krijgt ie nu nog steeds aandacht door de hele tijd te linken naar zijn blog :)

Door Tweakers user AtleX, maandag 11 februari 2008 09:19

Wat denk je dat constant "spam" in relatie met "peak-it" doet bij Google?

Door Tweakers user Jism, maandag 11 februari 2008 18:11

Waarom zou iemand spammen om personeel om eerlijk te zijn?

Ik snap die vraagstelling niet. Ga dan naar monsterboard of bel een uitzendbureau :?

Door Tweakers user Motrax, dinsdag 12 februari 2008 13:48

Tegenwoordig proberen organisaties op nieuwe manieren personeel te werven. Monsterboard e.d. is nu ingeburgerd, maar is niet de enige manier om aan personeel te komen.

De belangrijkste stap is naamsbekendheid. Als mensen de naam van de organisatie maar weten, dan zullen ze eerder solliciteren omdat ze je weten te vinden. Aangenomen natuurlijk dat de naam redelijk positief is.

Daar naast wordt er veel meer gezocht naar mogelijkheden om toekomstig medewerkers actief te benaderen, diverse onderzoeken laat zien dat een hoog percentage van medewerkers in ieder geval overweegt om over te stappen, maar zelf niet actie onderneemt. Dat ene zetje in de juiste richting om te gaan solliciteren levert mensen op.

Afgezien van het feit dat bijvoorbeeld een Monsterboard door zoveel andere organisaties wordt bevist dat de opbrengst niet zo hoog meer is.

Een goede truc om aan nieuwe mensen te komen is door een actief afstudeerbeleid aan te houden. 80% van de afstudeerders blijft bij de organisatie.

Zo zijn er zat mogelijkheden om naamsbekendheid op te bouwen en om mensen te benaderen buiten de banensites om.

Overigens keur ik niet goed wat Peak-IT doet. Ik wil kunnen surfen over T.net zonder reclame. Ik ben al blind voor de normale banners, maar vervuil dan ook niet de delen die géén reclame bevatten.

Reageren is niet meer mogelijk