De zoektocht naar nieuwe hosting

Door AtleX op zaterdag 29 maart 2008 13:55 - Reacties (24)
Categorie: Algemeen, Views: 5.612

Al een tijdje ben ik op zoek naar nieuwe hosting. Het upgradebeleid van mijn huidige hoster, of meer het gebrek eraan, dwingt me tot het gebruik van PHP4 en allerlei keigave MySQL 5 features kan ik ook niet gebruiken.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe hosting, alleen zit ik met een nogal uitgebreid wensenpakket:
 • PHP 5.2.5, met safe_mode aan, short_open_tags uit, register_globals uit.
 • MySQL 5.0.37 of hoger
 • Apache met mod_gzip/mod_deflate en mod_rewrite.
 • Shell access via SSH, of een andere manier om symlinks te maken.
 • Cronjobs
 • Minimaal 100MB diskspace
 • Minimaal 5GB traffic per maand
 • Minimaal 5 MySQL databases
 • DirectAdmin
En natuurlijk zaken als onbeperkte hoeveelheden subdomeinen, emailadressen, forwarders, etc. Daarnaast een fatsoenlijk upgradebeleid, ik hoef niet binnen 2 dagen de nieuwste stable te hebben van met name PHP, maar 3-4 jaar wachten zoals nu vind ik ook een beetje te gek. Een helpdesk met voldoende technische kennis is ook wel prettig, en dan het belangrijkste: het moet niet te duur zijn. Ik ben zeker niet te beroerd om een paar euro per maand meer te betalen, maar daar wil ik wel wat voor terug.

In eerste instantie heb ik gekeken naar een VPS, dan heb ik absolute vrijheid over wat ik installeer en wanneer ik dat doe. Helaas valt het een beetje buiten mijn budget. :( Aan een VPS hang ik namelijk ook weer wat eisen:
 • 2GB diskspace
 • 128MB geheugen
 • Debian als OS
 • Geen controlpanel
Helaas zijn er maar een paar bedrijven die een kale (OS + SSH) VPS met Debian willen opleveren, en die vragen dan meteen de hoofdprijs. Daardoor viel een VPS al snel af, omdat ik dan ruim 3x over m'n jaarbudget heen ga.

Dan maar zoeken naar normale shared hosting. En dat is even een tegenvaller, ik heb alle beunhazen en hobbybobs weggestreept, en hield uiteindelijk 7 bedrijven over met een goede reputatie en van een acceptabele grootte. Vervolgens ben ik de pakketten die ze aanbieden naast elkaar gaan leggen, maar al snel kwam ik erachter dat er 2 opties zijn:
 • Te weinig voor teveel geld
 • Te weinig voor weinig geld
De voornaamste pijnpunten zijn het upgradebeleid en dus de PHP versie, SSH (wat ik wel wil laten vallen als eis) en cronjobs.

Conclusie: weer een paar uur verspild aan het kijken en vergelijken van hosting, en er geen bal mee opgeschoten. Gelukkig heb ik nog tot het einde van de zomer voordat mijn huidige hosting afloopt, dus ik heb nog even de tijd om door te zoeken...

Volgende: SaveTheDevelopers, een waardeloos initiatief 04-'08 SaveTheDevelopers, een waardeloos initiatief
Volgende: Resetting the Audiosurf Demo 03-'08 Resetting the Audiosurf Demo

Reacties


Door Tweakers user lhoBas, zaterdag 29 maart 2008 14:08

ISPGids.com kan handig zijn bij het zoeken, misschien kun je ook op Webhostingtalk.nl een aanvraag plaatsen en kijken wat daarop terugkomt.

Daarnaast heeft Mihosnet.nl erg nette VPSjes, voor een niet al te hoge prijs. Je kunt dan als optie alleen Debian laten installeren, zonder CP.

Succes met je zoektocht, ik weet uit ervaring dat een veeleisende zoeker niet snel een goede hostingprovider vind die ook nog eens een beetje normale tarieven hanteert...

Door Tweakers user Cergorach, zaterdag 29 maart 2008 14:08

Voor een duppie op de eerste rij zitten heeft de nederlander tot een kunstvorm verheven. Natuurlijk geld nog steeds, je krijgt waar je voor betaald. En aangezien je ook niet aangeeft wat je budget is of wat je ermee wil gaan doen, zal er ook hier niemand zijn die er veel zinnigs over kan zeggen...

Als ik jou was zou ik eens op http://www.webhostingtalk.nl/ rondneuzen en een verzoekje plaatsen in Hosting Aanbiedingen en Registraties.

Door Tweakers user LuckY, zaterdag 29 maart 2008 14:09

Kijk eens naar NXS
http://www.nxs.nl/content...ting/overzicht_pakketten/

Kan je ook zelf pakketten samenstellen.

Goede technische Helpdesk.

Door Tweakers user AtleX, zaterdag 29 maart 2008 14:11

Cergorach: deze post was bedoeld om mijn frustratie te uiten, niet om mensen bedrijven aan te laten dragen. :) Mijn budget is niet relevant, het is hoog genoeg om in de bovenkant van de consumentenmarkt te kunnen rondkijken en dat lijkt me ook noodzakelijk gezien mijn wensen.

Door Arne, zaterdag 29 maart 2008 14:16

Ik zit al jaren bij Servage.net
Hebben bijna alles wat jij wil, enkel geen shell toegang volgens mij.

Door Tweakers user skabouter, zaterdag 29 maart 2008 14:35

PHP 5.2.5, met safe_mode aan, short_open_tags uit, register_globals uit.
Dat snap ik niet helemaal, als alles aan staat kun je het zelf uitzetten (mbv .htaccess of ini_set)Door Tweakers user gxpower, zaterdag 29 maart 2008 15:52

Kijk eens hier:

www.gethost.nl

Gratis, en heeft bijna alles wat je wilt.

Door Orne, zaterdag 29 maart 2008 16:12

Voor VPS, heb je al eens naar Strato.nl gekeken? Voor 25 euro / maand heb je daar een leuk pakket + zelf de keuze wel OS je installeert (Suse, Debian, Ubuntu). Neem niet het 128 Mb pakket, dat gaf bij mij in ieder geval problemen (geheugen tekort, processen die werden gekilled).

Verder heb ik zelf goede ervaring met Prioserve, je hebt daar al voor +- 50 euro / jaar hosting met PHP 5. De service is daar in ieder geval erg goed (snel antwoord op e-mail en geen 0900 nummers).

Door Tweakers user ChessSpider, zaterdag 29 maart 2008 16:13

Met zo'n post krijg je natuurlijk suggestie waar je het wel kan vinden.. Ookal moet ik wel zeggend at je *veel* eisen hebt. Je zal er wel een reden voor hebben, maar inderdaad.. Dan moet je niet verbaast zijn dat je de hoofdprijs betaald.

Anders dump je gewoon een computer van jezelf bij zo'n plek.. Heb je volledige vrijheid.

Door Julius, zaterdag 29 maart 2008 16:51

Mail eens met Stein van stone-is.be, of kijk rond op 1-eurohost.com.
Ik draai daar al heel lang een VDS, waar onder andere jult.net op staat.
Prijs was (is) echt allesbehalve hoog voor hetgeen ik krijg.
Stein is echt vet OK. Hij maakt zo een schappelijke prijs voor je custom wensen. Gewoon even vragen of 'ie ruimte voor je heeft.

Mooiste van Brussel is de transit bereikbaarheid, die is gewoon beter dan de Amsterdam IX, en maar 5-8 milliseconden vanaf Amsterdam af. Plus dat electra daar minder duur is dan hier. Aanzienlijk, zelfs.

Probleem is je MySQL en DirectAdmin eis. Als je een VPS/VDS hebt, dan is MySQL best zwaar. Heb je eigenlijk gewoon een extra slot voor nodig. Het zuipt geheugen en CPU, die databases. Controlpanels zijn sowieso wat overdreven als je toch al ssh toegang hebt, ik zou dan voor webmin gaan.

Je kunt ook beslist servage.net overwegen, veel van je wensen en eisen worden daarmee vervuld, zelfs cron-jobs en sym-links. Daar is echter het probleem dat het een wat onduidelijke hoster kan zijn in de omgang. Ik heb er al erg lang een account, maar de uptime ligt zo rond de 99%, en ik heb er al heel veel shit meegemaakt. Uiteindelijk lossen ze het wel op, maar je moet soms heel lang doorhameren.

Ik heb nog wel een goeie, bijv. Nouzelle: http://nouzelle.com maar ja, je moet wel rekenen op een beetje kosten, gezien je eisen.

Door Tweakers user Subject117, zaterdag 29 maart 2008 16:57

ik heb dreamhosting.com ( en ben zeer tevreden ).

Door Julius, zaterdag 29 maart 2008 17:43

Voor dreamhosting zit alles plus 200 ms van de ams-ix vandaan. Dat wil je helemaal niet;
http://just-ping.com/index.php?vh=dreamhosting.com

Zit je bij LCL beter (stone-is of 1-eurohost):
http://noc.stone-is.net/c...target=Europe.Netherlands

Door Tweakers user Mr_Dark, zaterdag 29 maart 2008 19:04

Zelf een server in een rack hangen? Is wel eenmalige kosten voor een server. Maar je heb dan wel alle vrijheid mbt. het installeren van dingen.

Door Tweakers user AndriesLouw, zaterdag 29 maart 2008 19:42

Wij bieden hosting dat aan al je wensen voldoet, maar ik heb geen idee of ik hier mag adverteren. Indien je even contact opneemt kan ik je boven op onze "standaard pakketten" aanbieden om safe mode aan te zetten, en je SSH access te geven, de rest is bij ons standaard. (MySQL 5.0.51a, PHP 5.2.5 & 6.0.0-dev, DirectAdmin)

Door Tweakers user IEF, zondag 30 maart 2008 00:53

Ben ik me toch aan het afvragen wat je jaarbudget is.

Een VPS lijkt me persoonlijk de mooiste oplossing voor je,
en wij kunnen dat prima (debian OS kaal + SSH) voor je leveren.

De specs die je geeft:

2GB diskspace
128MB geheugen
Debian als OS
Geen controlpanel

Hoeft helemaal geen 25e / maand te kosten.

Het is geen advertentie, probeer simpelweg een oplossing te bieden voor je zoektocht :)

Als je wil kan ik je wel een aanbod doen afgestemd op je budget. ief [at] trueline.nl

Door Julius, dinsdag 1 april 2008 01:42

Maar 128 MB is véél te weinig voor Apache met de mod die hij wenst, PHP5, èn MySQL 5. Dat ga je echt niet halen. Met cache alleen al vlieg je er bovenuit. 128 MB is mooi voor alleen een DNS of wat statische non-php websites. Als je op debian zowel php als mysql 5 draaiende wilt hebben, met een beetje een redelijk bezochte website, dan heb je minstens 300 MB nodig.

Don't say I didn't warn you.

Door Tweakers user Yoeri, dinsdag 1 april 2008 18:03

Waarom niet een keer bij Jep (www.exonet.nl) aankloppen? :)

Door Tweakers user AtleX, dinsdag 1 april 2008 19:02

Julius: ik heb er genoeg aan. ;) Ik doe net 1500 visitors per dag, ik heb hier een testomgeving met 92MB geheugen die het zonder veel problemen doet.

Yoeri: die staat op m'n shortlist. ;)

Door Tweakers user leadpumper, woensdag 2 april 2008 09:18

Misschien nog een optie: Webreus.nl. Hebben volgens mij alles wat je wenst, behalve DirectAdmin (ze draaien Plesk) en SSH access. (Zou je geen symlinks kunnen aanmaken met een PHP script?) Ze zijn in ieder geval goedkoop!

Door Tweakers user Adion, vrijdag 4 april 2008 15:01

Je hebt al veel suggesties gekregen natuurlijk, maar ik denk dat je misschien eens naar http://www.dreamhost.com

Het is eigenlijk ongelooflijk goedkoop voor wat je krijgt, en je krijgt vrij snel antwoord op support mailtjes.
Je krijgt veel opslagruimte, veel volume per maand, ssh-toegang, ftp, mysql databases, php 4 of 5 zelf te kiezen, en dankzij ssh kan je zelfs een versie zelf compileren met de dingen die jij nodig hebt.

Latency naar europa is natuurlijk wel een klein beetje hoger, maar daar ondervind ik zelf niet echt last van.

Door Julius, vrijdag 4 april 2008 16:18

AtleX: Je site zal dan niet met optimale snelheid laden, in ieder geval. Apache 2.* heeft al plusminus 10% van je totale RAM nodig per server. Kun je er maar 3 runnen of zo. En cacheing middels bijv. eAccelerator kun je maar beter vergeten.

Adion: dreamhost is toch gewoon een mindere keuze dan servage, als je in NL woont. Userstyles.org zit bijv. bij dreamhost, die site is erg vaak zo traag als stront. Zodra je site(s) wat meer bezoekers hebben, dan stort de performance in bij dreamhost. Servage kan wat meer hebben, is mijn indruk. Zal trouwens ook beter worden bij servage, want ze zijn gekocht door het Zweedse Tele5.

Door Tweakers user Catch22, donderdag 24 april 2008 12:32

www.arko-is.nl ?

Daar doen wij nu zaken mee, fijn bedrijf

Reageren is niet meer mogelijk