RSS feeds voor tweakers.mobi (2)

Door AtleX op dinsdag 8 april 2008 19:25 - Reacties (5)
Categorie: T.net, Views: 29.536

Op mijn vorige post zijn een hoop reacties gekomen, meer dan ik had verwacht. Buiten de 13 reacties op mijn post zijn er nog 19 in ABO geplaatst, waarbij onder andere veel van een paar mensen met een rooie nick en die waren niet zo blij. :)

Als eerste: Op een aantal mensen kwam mijn post over als beschuldiging richting T.net. Het zou impliceren dat T.net geen tot weinig moeite doet voor hun site om op mobile devices te laten werken. Laat ik het maar meteen duidelijk maken: Dat was niet de bedoeling.

Bij het schrijven van mijn post had ik hier al rekening mee gehouden, ik schreef niet voor niets:
... is absoluut niet geschikt voor alle mobile devices...
Ik weet dat T.net behoorlijk wat moeite doet om de frontpage te laten werken op mobile devices. Zo is er Tweakers.mobi, heeft Tweakers.net een "handheld" stylesheet en voor echte antiquiteiten is er afaik nog steeds wap.tweakers.net. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat zelfs de eerstvolgende forumlayout geschikt zal zijn voor mobiel browsen. Ik kan me daarom voorstellen dat een aantal mensen toch een beetje geïrriteerd raakten door mijn post.

Alleen het eerste argument, dat ik IE op WM6 gebruik kan ik me niet in vinden. Deze versie van Internet Explorer mag dan wel gebaseerd zijn op antieke meuk van Microsoft, het is nog steeds een browser die actief verspreid wordt en op alle Windows Mobile apparaten aanwezig is.

Tweakers.net werkt er inderdaad niet in, en ja, ik weet dat het aan IE ligt. Mijn post was dan ook niet bedoeld als aanklacht tegen T.net, de tekst en de screenshot waren bedoeld om een case aan te duiden waarin je juist een RSS feed wilt die verwijst naar Tweakers.mobi in plaats van naar Tweakers.net.

Helaas kwam deze boodschap niet over, wat illustreert hoe moeilijk het is om de kern van je verhaal over te brengen via internet. :) Richting de T.net crew dien ik dan ook mijn excuses aan te bieden, en dus een welgemeend:

http://tweakers.net/ext/f/73VzZk1nxbzrF4PCFyhDhsmj/full.gif

Nog een ander puntje. Schijnbaar waren de feeds van T.net die ik gebruikte niet voor publiek gebruik. Het waren feeds voor abonnees die onder andere geen reclame bevatten. Hierop ben ik gewezen door Crisp, en natuurlijk heb ik dat aangepast. Het kan dus voorkomen dat je een keer reclame zult zien als T.net een campagne heeft lopen. :)

Volgende: Nieuw hobbyproject 04-'08 Nieuw hobbyproject
Volgende: RSS feeds voor tweakers.mobi 04-'08 RSS feeds voor tweakers.mobi

Reacties


Door Tweakers user rhodium, dinsdag 8 april 2008 19:54

Ik vind dat je geen sorry hoeft te zeggen....

Door Tweakers user AtleX, dinsdag 8 april 2008 19:58

Waarom niet?

Door Tweakers user Gerco, dinsdag 8 april 2008 22:00

Omdat:
1. De frontpage inderdaad niet zo goed werkt op een aantal zeer populaire mobiele browsers. Dat daar hard aan gewerkt wordt doet daar niets aan af. Bovendien is het geen aanklacht aan t.net geweest, maar simpelweg de constatering van een feit.

2. De frontpage is in kbs best wel groot, zeker als je geen onbeperkt data abo hebt. Dan kan het best handig zijn om naar tweakers.mobi te wijzen, scheelt een hoop kb's.

3. Als die rss feeds alleen voor abos zijn, waarom werkten ze dan voor iedereen? Of gaf je je sessie mee bij het ophalen van die feeds? In dat geval vind ik die klacht terecht.

Door Tweakers user Gerco, dinsdag 8 april 2008 22:26

"een aantal" had waarschijnlijk "één" moeten zijn, als we alleen echte browsers meetellen en de compact HTML en wap browsers weglaten. Of IE Mobile een echte browser is laten we dan even in het midden, het wordt iig wel als zodanig gepresenteerd door de leverancier.

Door Tweakers user Loekie, woensdag 9 april 2008 00:09

Hmmm, ik had voorheen ook de standaard RSS-feed en bij openen duurde het idd enige tijd voordat deze op m'n W960i geladen was, deze feed is wat dat aangaat beter.
Ik ben een free user en 'verdien' dus advertenties, die wil ik mobile ook nog wel zien. Maar een verwijzing naar de mobi-site ipv de 'grote' is wel welkom, het valt pas op hoeveel data die is als je het via je langzame verbinding/phone binnenhaalt.
In ieder geval dank voor de feed en ik hoop dat deze in de toekomst aan het oficiële palet van rss-feeds wordt toegevoegd.

Reageren is niet meer mogelijk