TPP2 - De caches uitgelegd

Door AtleX op vrijdag 4 september 2009 09:38 - Reacties (4)
Categorieën: Development & code, Tools, Views: 6.059

In deze post stipte ik al heel kort de diskcache van TPP2 aan. In deze blogpost leg ik uit wat de diskcache is, de geschiedenis ervan binnen TPP2 en hoe deze werkt.

Lees verder »

TPP2 - De versie voor thumbdrives

Door AtleX op donderdag 27 augustus 2009 13:00 - Reacties (6)
Categorieën: Development & code, Tools, Views: 5.956

Een vaak geuite wens voor zowel T.net Photo Poster 1 als T.net Photo Poster 2 is het kunnen installeren van het programma op een USB-stick. Dit omdat veel gebruikers op kantoor of op school geen rechten hebben om programma's te kunnen installeren. Aangezien ik een groot fan ben van portable applicaties heb ik besloten hier wat tijd aan te besteden.

Lees verder »

T.net Photo Poster 2

Door AtleX op woensdag 5 augustus 2009 19:43 - Reacties (15)
Categorieën: Development & code, T.net, Tools, Views: 7.703

Veel (oud-)abonnee's zijn wel bekend met T.net Photo Poster. Die tool heb ik 2 jaar geleden geschreven omdat ik toen 207 foto's van de AutoRAI moest uploaden naar mijn fotoalbum bij T.net. Het standaard uploadformulier van Tweakers.net staat namelijk maar 8 afbeeldingen tegelijk toe, en dan 207 foto's uploaden duurt nogal lang. Uiteindelijk is het programma het behoorlijk uit z'n jasje gegroeid door het toevoegen van nieuwe features.

Lees verder »

Hobbyisten zijn rechtenloos?

Door AtleX op zaterdag 20 september 2008 13:54 - Reacties (30)
Categorieën: Recht & ICT, Software engineering, Views: 9.057

Deze week wezen 2 mede-tweakers mij op het feit dat producten die iemand thuis maakt niet van hem zijn, maar van zijn werkgever. Vijf minuten zoeken bij Google toont aan dat ze gelijk hebben.

Lees verder »

Silverlight's Isolated Storage: de theorie

Door AtleX op zaterdag 16 augustus 2008 15:02 - Reacties (9)
Categorieën: HowTo, Silverlight, Views: 6.824

Silverlight, Microsoft's platform voor RIA's, kent een leuk mechanisme om bestanden (tijdelijk) op te slaan op de computer van de client. Deze techniek, Isolated Storage genaamd, werkt buiten de browser-cache om en is dus zelfs cross-browser te gebruiken. In deze blogpost behandel ik de theorie achter deze techniek, zoals Isolated Storage in Silverlight 2b2 werkt.

Lees verder »